Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Α.Χάγιος: Εξοντωτικό και πιο βάρβαρο το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ - δήλωση στο FM 102 της ΕΡΤ3 (ηχητικό)Πρόκειται για πιο εξοντωτικό, ντροπιαστικό, αντιδραστικό και βάρβαρο μνημόνιο αυταρχικής νοοτροπίας, μεταξύ των τριών που έχουν υπάρξει, γιατί οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία μισθωτούς και συνταξιούχους. Για ένα φορολογικό πογκρόμ ενάντια στους μισθωτούς και τους ανέργους για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και συντριβής των μικρομεσαίων στρωμάτων και της αγροτιάς. δήλωσε, μιλώντας στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3 και τον Βαγγέλη Σπυριδωνίδη, το μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άγγελος Χάγιος.

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε από το 2012 ακόμα ότι είναι μονόδρομος η διαπραγμάτευση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, οι όποιες αντιμνημονιακές και φιλολαϊκές επιλογές υποτάχθηκαν σε αυτήν την κύρια επιλογή, επισήμανε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πείραμα της Ε.Ε., ένα σφαγείο δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες, και η μόνη απάντηση είναι να σηκώσει η αριστερά ανάστημα στον πυρήνα του καπιταλισμού.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για μια πιθανή πολιτική συνεργασία μεταξύ των υπαρχουσών τάσεων της αριστεράς τόνισε πως στο κοινωνικό – πολιτικό επίπεδο ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουμε στον πυρήνα της πολιτικής μας τις συνεργασίες,συνεργαζόμαστε και με αρκετούς συντρόφους που ανήκουν στο Σχέδιο Β΄ και την Αριστερή πλατφόρμα, όπως έγινε με το κείμενο των χιλίων υπογράφων για το ΟΧΙ μέχρι τέλος. Παραπέρα όμως συνεργασία θα εξαρτηθεί από συμφωνίες πάνω σε βασικές προγραμματικές συγκλίσεις εάν και όταν οι δυνάμεις που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να φύγουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου