Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Καμιά ανοχή στο φασιστικό δεκανίκι των Μνημονίων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καταγγέλλει τη διοργάνωση φασιστικής φιέστας από τη Χρυσή Αυγή σε κεντρικό ξενοδοχείο την παραμονή της επετείου της δολοφονίας του μετανάστη εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν. Ενός νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ενώ πήγαινε στη δουλειά του στις 17.1.2013. η εγκληματική ασυδοσία της Χρ. Αυγής κορυφώθηκε με τη δολοφονία λίγους μήνες μετά του Παύλου Φύσσα.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή πολέμησε όσους αγωνίστηκαν για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ενάντια στα μνημόνια και πάλεψαν να γεννηθεί η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν ξεχνάμε ότι έχει στο στόχαστρο το πιο αδύναμο κομμάτι των εργαζομένων αυτής της χώρας, των μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς, συκοφαντούν την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, για να μείνει ανέγγιχτη η εξουσία του κεφαλαίου, των τραπεζών και των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρ. Αυγή στρέφεται ενάντια σε όσους στοχεύει και η κρατική καταστολή, κάνοντας τη βρόμικη δουλειά.

Δεν ξεχνάμε ότι χωρίς την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών δε θα είχε ξεδιπλώσει την εγκληματική δράση της. Οι ψήφοι των δυο πρώην χρυσαυγιτών Μπούκουρα, Αλεξόπουλου υπέρ του Στ. Δήμα για πρόεδρο δημοκρατίας (!) και η υπόθεση Μπαλτάκου, δείχνουν ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία με το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Τώρα επιχειρούν με τη φιέστα τους να βγάλουν λάδι τον αρχηγό τους που φυσικά έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη φασιστική αθλιότητα. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόπος για να κάνει πολιτικό πλυντήριο η εγκληματική οργάνωση. Η μόνη θέση των αρχηγών και των βουλευτών της είναι στη φυλακή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν συνελεύσεις και φορείς της πόλης την Παρασκευή 16/1, στις 5μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Ο φασισμός είναι ιδεολογία θανάτου – ο λαός παλεύει για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου